25.04.2022

Mediakasvatuksen erityisavustukset vuodelle 2022 haettavana

Kuva: PeopleImages/iStock

Opetus- ja kulttuuriministeriön mediakasvatuksen erityisavustukset ovat jälleen haettavina. Avustus on tarkoitettu mediakasvatuksen ja medialukutaidon sekä turvallisen mediaympäristön edistämiseen Medialukutaito Suomessa -linjausten mukaisesti.

Vuoden 2022 avustuksissa isoimmat muutokset liittyvät hakijoiden kokoonpanoihin: avustus myönnetään 3-5 toimijan konsortiohankkeille ja rahoitusta saa 2-3 hanketta.

Avustukset kohdennetaan valtakunnallisiin hankkeisiin, jotka vahvistavat kaiken ikäisten kansalaisten ja erityisryhmien (esim. maahanmuuttajat, erityistä tukea tarvitsevat tai syrjäytymisvaarassa olevat) mediakasvatusta ja kriittistä medialukutaitoa. Avustuksia voidaan osoittaa mm. alueellisten tai alakohtaisten mediakasvatussuunnitelmien kehittämiseen ja jalkauttamiseen, mediakasvatuksen arviointikäytäntöjen kehittämiseen, alueellisen verkostotyön kehittämiseen, mediakasvatusta ja medialukutaitoa edistävien hyvien käytäntöjen kehittämiseen ja levittämiseen sekä asiaa koskevan tiedon jakamiseen.

Hakuaika päättyy 16.5.2022 klo 16:15.

Avustuksiin voidaan käyttää enintään 250 000 euroa. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö (MEKU) toimittaa hankehakemuksista lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle päätöksenteon tueksi.

Lue tarkemmat hakuohjeet ja kriteerit OKM:n sivuilta.