12.04.2022

Kalenterit esiin – Mediakasvatuksen saralla tapahtuu

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on mukana järjestämässä seuraavia mediakasvatusaiheisia tapahtumia tulevan kevään ja syksyn aikana. Ilmoittaudu mukaan ja laita ylös kalenteriin!

28.4.2022 Digitaalisen osaamisen tilannekuvaa ja hyviä käytäntöjä -webinaari klo 13-16

Webinaarissa käsitellään tvt-osaamista, medialukutaitoa ja ohjelmointiosaamista varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja perusopetuksessa, ja se on osa Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmaa. Tilaisuuden keynote-puhujana kuullaan tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppöstä, jonka aiheena on ”Verkko Hyvässä ja Pahassa”.  

Webinaarissa on neljä rinnakkaista ohjelmapolkua, joissa perehdytään digiosaamisen kuvauksiin, osaamisen kehittämiseen, sekä johtamiseen. Yksi ohjelmapoluista on ruotsinkielinen. Eniten ideoita mediakasvatukseen tarjoaa ohjelmapolku, jolla keskitytään opetuksen tukeen: sisältöjen jakamiseen sekä erilaisiin verkostoihin. Päivässä esitellään mm. ajankohtaisia vinkkejä tiedonhakuun sekä keinoja disinformaation selättämiseen. Ruotsinkielisellä ohjelmapolulla voi perehtyä historianopetukseen liittyvään virtuaaliseen pakopeliin. 

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisen löydät täältä: Digitaalisen osaamisen tilannekuvaa ja hyviä käytäntöjä 28.4.2022 (sourcehub.fi) 

24.5.2022 Mediakasvatusfoorumi – Inklusiivinen mediakasvatus 

KAVI järjestää jokakeväisen Mediakasvatusfoorumin asiantuntijoiden kohtaamispaikaksi. Tänä vuonna teeman on inklusiivinen mediakasvatus. Voit osallistua maksuttomaan koko päivän tilaisuuteen paikan päällä Helsingin Ruoholahdessa tai seurata puheenvuoroja striimin välityksellä. 

Mediakasvatusfoorumissa julkaistaan tuoreen selvityshankkeen tulokset mediakasvatuksen ja medialukutaidon yhdenvertaisuudesta sekä päästään seuraamaan paneelikeskustelua, jossa inklusiivisen mediakasvatuksen ulottuvuudet tulevat hyvin esille. 

Ilmoittautuminen on nyt auki! Lisätietoja, ohjelma ja ilmoittautuminen osoitteessa kavi.fi/mediakasvatusfoorumi

Kuva: Lassi Kaikkonen

13.10.2022 Oivallus-mediakasvatusseminaari 

Save the date! Oivallus-mediakasvatusseminaari tulee taas 13.10.2022 klo 9-16. Seminaarin teemana on Eettinen mediaelämä  – Tietäen ja taitaen digitaalisissa ympäristöissä. Tule paikan päälle Helsinkiin tai osallistu etänä verkkotapahtumaan.   

Lisätiedot seminaarista julkaistaan kevään aikana. Seminaari on maksuton ja suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työssään mediakasvatusta tekeville ja opettaville ammattilaisille ja opiskelijoille.

Seminaarin järjestävät Mediametka ry, Mediakasvatusseura, AVI Kouluttaa -verkosto, Innokas-verkosto, Suomen Luokanopettajat ry, KAVI sekä Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastot. 

Toivottavasti tapaamme mediakasvatuksen parissa!