22.03.2024

Millaista mediakasvatusta Suomessa tehtiin 2023 – vastaa tärkeään kyselyyn

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kanssa kerää kyselyn avulla tietoa medialukutaidon edistämisestä Suomessa vuonna 2023. Tietoja käytetään vuosittain julkaistavaan Medialukutaito Suomessa -katsaukseen sekä Audiovisuaalisia mediapalveluita koskevan direktiivin liittyvään raporttiin, joka Suomella on velvollisuus toimittaa EU-komissiolle kolmen vuoden välein.

Tavoitteena on tarkentaa kokonaiskuvaa Suomessa tehtävästä mediakasvatuksesta kysymällä mm. toimijoiden mediakasvatuksen luonteesta ja työpanostuksista, rahoituksesta, hankkeista ja tapahtumista. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikenkokoisilta toimijoilta sekä erilaisessa mittakaavassa toteutetusta mediakasvatuksesta. Jos organisaationne on esimeriksi ollut kumppanina Mediataitoviikossa, se on varmasti ollut jollain tavalla edistämässä mediakasvatusta.

Yksittäisten organisaatioiden vastauksia ei eritellä, mutta kaikkien vastanneiden organisaatioiden nimet julkaistaan sekä raportissa että katsauksessa.

Kysely on auki 25.4.2024 asti. Toivomme yhtä vastausta organisaatiota kohden, jos se on mahdollista.

Kyselyyn pääset seuraavan linkin kautta: https://link.webropol.com/s/MedialukutaitoSuomessa.

Jos haluat tarkastella kyselyä kokonaisuudessaan, voit tutustua siihen PDF-version avulla. Versioon pääset klikkaamalla tästä (aukeaa uuteen välilehteen). PDF-versiossa näkyvät kaikki kysymykset, mutta itse kyselyssä ne eivät välttämättä koske sinua tai organisaatiotanne.

Lisätietoja antaa erityisasiantuntija Julia Alajärvi

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI)

julia.alajarvi@kavi.fi, p. 050 434 4229

Kuva: Aleksei Naumov