18.03.2024

Vapaa sivistystyö – mediakasvattajien työn tukena

Vapaan sivistystyön tarkoituksena on edistää elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta kaikille avoimen toiminnan kautta. Ympäri Suomen tapahtuva kansalais- ja työväenopistojen toiminta on osa vapaata sivistystyötä ja osallistujille yleensä edullista tai maksutonta. Tämän julkaisun tavoitteena on muistuttaa, että kansalais- ja työväenopistot tarjoavat monipuolisesti opetusta myös medialukutaidon näkökulmista. Esimerkiksi varhaiskasvattaja, opettaja, nuorisotyöntekijä tai kirjastoalan ammattilainen sekä näiden alojen opiskelijat voivat hyödyntää kursseja oman ammatillisen kehittymisen ja inspiraation hakemisen tukena.

Helsingin työväenopisto tarjoaa mediaan ja medialukutaitoon linkittyvää opetusta kattavasti erilaisilla painotuksilla. Tänä keväänä ajankohtaisia ovat esimerkiksi alle kootut luonnot ja kurssit. Löydät lisää kursseja sekä niihin ilmoittautumisen ilmonet.fi -sivustolta.

Selaa oman kuntasi kurssitarjontaa kansalaisopistojen valtakunnallisen kurssihaun kautta tai mene suoraan sinua lähimmän kansalais- tai työväenopiston verkkosivuille ja katso millaisia kursseja heillä on median ja medialukutaidon teemoista. Kursseja saatetaan järjestää myös etäyhteydellä.

Kuva: Aurelija Kruminyte/unsplash