27.06.2023

”Media literacy reflections” – Kansainväliset asiantuntijat tarjoavat uudella videosarjalla näkökulmia mediakasvatukseen

Blogi 27.6.2023 / Kuva: Sofia Grönberg

Median täyttämässä maailmassa yhdenvertainen ja laadukas medialukutaito on entistä tärkeämpää. Medialukutaidon edistäminen ei ole kuitenkaan yksinkertainen tai suoraviivainen tehtävä. Mediakasvatuksen ammattilaisilla on onneksi monipuoliset mahdollisuudet löytää ratkaisuja monimutkaisiin haasteisiin.

Nopean muutoksen keskellä, toimivia ratkaisuja voi löytää esimerkiksi kuuntelemalla muita, tutustumalla ajankohtaisiin ilmiöihin ja käsitteisiin, keskustelemalla yhdessä sekä pohtimalla aiheita reflektiivisesti omien kokemusten ja vahvuuksien näkökulmasta.

Uusi Media literacy reflections -videosarja tarjoaa medialukutaidon ja siihen liittyvien teemojen parissa työskenteleville eri alojen ammattilaisille mahdollisuuden tutustua ajankohtaisiin ilmiöihin ja pohtia niitä oman asiantuntijuuden näkökulmasta.

Kansainvälisten asiantuntijoiden esitykset auttavat samalla luomaan yhteyksiä eri käsitteisiin, aloihin, yhteisöihin ja yhteiskunnalliseen ympäristöön sekä samalla inspiroimaan uutta ajattelua ja avaamaan uusia näkökulmia. 

Videosarjan löydät osoitteesta: www.medialukutaitosuomessa.fi/reflektiot

Voit hyödyntää videoita oman osaamisesi kehittämiseen tai käyttää niitä keskustelun herättämiseen omassa työyhteisössäsi.  

Tervetuloa mukaan! 

Media literacy reflections -sarja on avoin sisällöille. Voit ehdottaa uusia aiheita ja sisältöteemoja tai jopa jakaa omaa asiantuntemustasi, jos olet kiinnostunut. Ota yhteyttä KAVIn mediakasvatustiimiin. 

Lauri Palsa, KT, erityisasiantuntija

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti